| Recycling code | Afkorting | Materiaalnaam | Temperatuurbestendigheid | Kleur | Geschikt voor | Voeding | Gebruik | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Magnetron | Oven | |||||||
| PS | Polystyreen Polystyrène Polystrol |
-10°C +90°C |
Glashelder/ Gekleurd |
nee | nee | Koude gerechten | bekers en servies bakken frietbakjes |
|
| PP | Polypropyleen Polypropylène Polyproylen |
-20°C +120°C |
Transparant/ Gekleurd |
ja | nee | Warme gerechten | bekers en trays | |
| PET | Polyethyleen Polyéthylène Polyethylen |
-40°C +70°C |
Glashelder | nee | nee | Warme en koude gerechten | transparante groentebakjes en vleesschaaltjes |
|
| APET | Amorfe polyetheen Amorphe polyéthylène Amorphen Polyethylen |
-40°C +70°C |
Glashelder | nee | nee | Warme en koude gerechten | bakken, schalen en bekers | |
| CPET | Gekristalliseerd Polyethyleen Crystalline Polyéthylène Polyethylen kristalisiert |
-40°C +220°C |
Opaque/ Gekleurd | ja | ja | Warme en koude gerechten | menuschalen, bakken | |
| EPS | Geëxpandeerd polystyreen Polystyrène expansé Polystyrol geschäumt |
-10°C +85°C |
Ondoorzichtig | nee | nee | Warme gerechten | hamburgerboxen, borden en soepkommen | |
| EPP | Geëxpandeerd Polypropyleen Polypropylène expansé Polystyrol geschäumt |
-10°C +110°C |
Ondoorzichtig | nee | nee | Warme en koude gerechten | voedselcontainer, koel-en vriesboxen, individuele maaltijdboxen |
|
| OPS | Oriented polystyrene Polystyrène bi-orienté Polystyrol orientiert |
0°C +70°C |
Glashelder | nee | nee | Koude gerechten | ronde en rechthoekige schalen en deksels of bakken |
|
| PLA | Polymelkzuur/polylactide Acide polylactique Polymilchsäure |
0°C +40°C |
Helder | nee | nee | Koude gerechten | bekers, borden en schalen | |
| HDPE/ HIPS |
Hoge dichtheid polyethyleen High impact polystyrène High impact polystyrol |
-40°C 70°C |
Helder | n.v.t. | n.v.t. | Koude gerechten | vuilniszakken, folies, draagtasjes |
|
| Aluminium | Aluminium Aluminium Aluminium |
-200°C +350°C |
Ondoorzichtig | nee | ja | Warme en koude gerechten | bakken en schalen | |