Contact

Vlaanderen zegt wegwerpbekers vaarwel!

Hoewel het groeiende fenomeen van openbare activiteiten en evenementen op positieve wijze mensen samenbrengt, brengt het ook aanzienlijke milieudruk met zich mee.

Wegwerpbekers

Nieuwe wetgeving!

Elk jaar worden er in Vlaanderen honderden muziekfestivals georganiseerd, die meer dan 7 miljoen bezoekers trekken. Bovendien vinden er in elke gemeente jeugdevenementen, sportwedstrijden, braderieën, stadsfeesten, kerstmarkten en fuiven plaats.

Vlaanderen zet extra stappen om de consumptie van wegwerp eet- en drinkgerei te verminderen. Vanaf 15 juni 2023 worden alle wegwerpbekers, van karton of plastic, voor bier, frisdrank of koffie, verboden op alle evenementen in Vlaanderen. Een evenement organiseren met eenmalige plastiek bekers is dus niet meer mogelijk mits enkele speciale uitzonderingen.

Onze oplossing

Ben jij bezig met het plannen van een evenement en ben je op zoek naar herbruikbare bekers? Geen zorgen, wij hebben een aantal alternatieven voor je klaarliggen! Indien nodig bezorgen wij jou ook de nodige attesten. We hebben diverse bekers en glazen in verschillende formaten die passen bij verschillende concepten in ons assortiment.

We volgen alle ontwikkelingen en richtlijnen op de voet. We garanderen dat ons gamma altijd beantwoordt aan de meest recente wetgeving. Dus waar wacht je nog op?